Novosti

Molba za studente

par Adis Keserović,

Dragi studenti,

ovom prilikom Vas molimo da na e-mail adresu "biser@ff.unsa.ba" šaljete isključivo pitanja i probleme vezane za rad na online platformi BISER. Hvala na razumijevanju.

Želimo Vam uspješan i ugodan rad.

Problem sa prijavom na BISER

par Adis Keserović,

Dragi studenti,

u prethodnih nekoliko dana smo primili dosta e-mailova gdje se studenti žale kako ne mogu pristupiti platformi ili da im verifikacijski e-mail nikada nije stigao na njihovu e-mail adresu. Samoregistracija je jednostavna. Ono što želimo da naglasimo je da pri registraciji koristite Vaše ime i prezime. U suprotnom profil sa nasumičnim imenom i prezimenom, kao što su "User biser", "Himzo Polovina", "x x" (samo neki na koje smo naišli), će biti obrisani. Ukoliko ste pravilno popunili registraciju i niste dobili verifikacijski e-mail, prvo provjerite junk/bezvrijednu poštu. Ukoliko se verifikacijski e-mail ne nalazi ni tu, obratite se na e-mail "biser@ff.unsa.ba".

Želimo Vam uspješan i ugodan rad.

Chat za pomoć nastavnicima/saradnicima i studentima

par Adis Keserović,

Dragi nastavnici, saradnici i studenti,

od danas, 18.03.2020. godine, nastavnici/saradnici i studenti će imati pristup chat-u, koji se nalazi u gornjem desnom uglu u "Glavnom Meni-u". Chat je dostupan svaki radni dan od 10:00h do 16:00h. Ukoliko Vam ne odgovaramo na poruke, imate opciju zvučnog signala pored imena i prezimena. Time nas možete obavjestiti da ste ušli u chat i da Vam je potrebna pomoć. Također nam možete pisati i na e-mail "biser@ff.unsa.ba". Dostupni smo za rješavanje svih problema i nedoumica u vezi rada na BISER-u.

Želimo Vam uspješan i ugodan rad.

BISER - mobilna aplikacija

par Adis Keserović,

Dragi nastavnici, saradnici i studenti,

BISER možete koristiti i preko mobilne aplikacije. Kako biste BISER koristili preko Vašeg mobilnog telefona potrebno je da skinete aplikaciju "Moodle" sa Vašeg Play Store-a/App Store-a. Nakon što instalirate aplikacuju, te pristupite istoj, tražit će Vam se adresa poslužitelja. U to polje treba da ukucate "biser.ff.unsa.ba". Zatim kliknete na dugme "Prijavi se!". Sada se BISER nalazi na Vašoj mobilnoj aplikaciji. Kada odaberete BISER pojavit će Vam se novi prozor sa prijavom. Unesete svoje korisničko ime i lozinku i imate pristup sadržaju BISER-a.

Želimo Vam uspješan i ugodan rad.

Video tutorijali za nastavnike i saradnike

par Adis Keserović,

Dragi nastavnici i saradnici,

kada pristupite svom kursu/predmetu, sa desne strane Vam se nalazi rubrika "Video tutorijali". Video tutorijali Vam mogu pomoći da osposobite svoj kurs/predmet za rad. Također Vas molimo da stalno provjeravate da li je dodat neki novi video tutorijal, jer ćemo svakodnevno izbacivati novi sadržaj kako bismo poboljšali rad BISER-a.

Želimo Vam uspješan i ugodan rad.